OMNIGO Directory

Vind

Gepassioneerde ondernemers

in jouw buurt

Onze business directory wordt de eerste waar ondernemers gekwalificeerd moeten zijn om een permanente listing te verkrijgen. Zo garanderen we bezoekers dat ze een partner vinden waarop ze kunnen rekenen.

Wat is directory

Een business directory is een website waarop bedrijven kunnen opgelijst worden binnen verschillende categorieën. Dit kan onder andere op basis van niche, locatie, activiteit en grootte.

Er zijn ook offline directories en manuele systemen. De OMNIGO Directory maakt, net zoals heel wat online directories, gebruik van een software die alles volledig automatiseert en het mogelijk maakt om de directory te doorzoeken.

Je kan dus eenvoudig een bedrijf opzoeken, in een bepaalde niche en locatie.

De beschikbare gegevens van een bedrijf variëren. Minimaal zal je hun naam, adres en telefoonnummer terugvinden.

Heel wat directories bevatten ook een sectie voor het achterlaten van gebruikerservaringen en extra informatie over het bedrijf zelf.

Listing?

Een listing op een business directory is een publiek profiel dat de meest essentiële gegevens bevat van een bedrijf. Minimaal de volledige bedrijfsnaam, het adres en het telefoonnummer.

Daarnaast vind je ook vaak een link naar de bedrijfswebsite, openingsuren of uren van beschikbaarheid, wat meer uitleg over het bedrijf,…

Het is essentieel voor élk bedrijf om op zo veel mogelijk relevante business directories een listing te hebben. Dit biedt een aantal belangrijke voordelen.

Om te beginnen, zorgt het voor extra zichtbaarheid. Wanneer jouw bedrijf kan gevonden worden op tientallen business directories, bestaat de kans dat je langs deze weg extra klanten krijgt. Verder, kan het ook voor extra consumentenvertrouwen zorgen.

OMNIGO DIRECTORY VS. ANDEREN

Klassieke aanpak

Enkele voorbeelden van business directories zijn Yellowpages, Goldenpages (Gouden Gids) en Whitepages (Witte Gids). Het zijn websites waar normaliter álle bedrijven zich op kunnen inschrijven voor een vermelding van hun gegevens (naam, adres, telefoonnummer, eventueel nog wat extra info). Sommige directories zijn wel niche specifiek. Maar verder gaan de voorwaarden niet.

Wij veranderen dit uitgangspunt voor altijd.

Onze aanpak

De OMNIGO Directory werkt in beginsel net zoals andere grote, moderne business directories:

 • Bedrijven kunnen een listing krijgen met hun gegevens;
 • Consumenten kunnen hierop hun ervaringen delen;
 • Consumenten kunnen zoeken naar bedrijven in bepaalde niches, locaties,…

Tot zo ver de gelijkenissen. Onze directory creëert een grote meerwaarde voor zowel de onderneming met een listing bij ons, als voor de consument die op zoek is naar een betrouwbare partner of specialist in hun buurt.

Strikte voorwaarden

Als bedrijf kan je enkel een business listing krijgen onder strikte voorwaarden.  Wat deze precies zijn, en welke voordelen hieraan gekoppeld zijn, lees je verderop deze pagina.

Voordelen binnen ons Ecosysteem

Vanaf de lancering (2024), krijgen gekwalificeerde ondernemers binnen het OMNIGO 360 en OMNIGO Business Ecosysteem GRATIS een OMNIGO Directory Pro Listing.

Dit betekent een nóg grotere waardepropositie wanneer jij vandaag kiest om met onze begeleiding te groeien naar meer vrijheid in en buiten jouw onderneming.

Wil je met jouw zaak groeien naar de vrijheid in ondernemen die je écht verdient? Klik dan op de knop en plan een 1-op-1 vrijblijvend gesprek in.

Wat krijg je bij jouw OMNIGO Directory business listing?

Basis

De ruimte om basisgegevens zoals naam, adres, telefoonnummer aan je listing toe te voegen.

c

Over ons

Een extra opportuniteit om een tekstje te schrijven over jouw bedrijf, professionele ervaring,…

Vertrouwen

Meer autoriteit en consumenten vertrouwen als OMNIGO Directory Pro Lid (zie verder).

Foto's

De mogelijkheid om portfolio foto’s toe te voegen aan je business listing voor de beste resultaten.

Kalender

De mogelijkheid om je kalender te integreren om zo afspraken te maken, bevestigen en meer.

w

Ervaringen

De kans om klanten reviews te ontvangen en hen te antwoorden. Dit versterkt het vertrouwen.

Management Dashboard

Een unieke en waardevolle functionaliteit waar je met een Pro Listing toegang tot krijgt om het maximale uit jouw business listing te halen.

Statistieken

Bekijk statistieken van je business listing, zoals weergaven en ervaringen.

p

Aankondigingen

Maak aankondigingen aan om jouw listing er extra te laten uitspringen.

Advertenties

Start een advertentie campagne om extra leads naar jouw listing te krijgen.

Evenementen

Maak evenementen aan en promoot deze via jouw business listing.

v

Connecteer

Antwoord berichten van leads en reageer op klanten getuigenissen.

Afspraken

Bevestig en beheer afspraken die klanten boeken via jouw business listing.

OMNIGO Directory Business Listing

De OMNIGO Directory is niet zoals eender welke business directory. Eén van de belangrijkste manieren waarop wij ons onderscheiden, is door niet elk bedrijf een (permanente) listing te bieden op ons platform.

Geen zorgen! Onze Belgische en Nederlandse directory zal alsnog duizenden ondernemers een plaats bieden en een bijdrage leveren aan het vergroten van hun zichtbaarheid. Ben jij erbij?

Bij het bepalen of een onderneming een business listing kan verkrijgen op de OMNIGO Directory, zal je heel wat overeenkomsten merken met de kwalificaties om van onze Partner Formule te kunnen genieten.

Het is belangrijk om te weten dat we een aantal onderscheidingen maken om te bepalen of een onderneming al dan niet een Premium Busines Listing kan verkrijgen of enkel in aanmerking komt voor een Tijdelijke Business Listing. Je leest er alles over hieronder.

Wil je graag volledige ondersteuning bij jouw pad naar vrij ondernemen? Aarzel dan niet langer en plan vandaag nog een vrijblijvende Strategie Sessie in. Alleen zo voorkom je dat een concurrent je plaats als Partner inneemt.

Tijdelijke business listing

Wat is het?

Om de OMNIGO Directory voor zo veel mogelijk bedrijven toegankelijk te maken, hebben we naast ons Pro Lidmaatschap een extra optie ontwikkeld.

Bedrijven die dit soort business listing verkrijgen, worden volledig gratis en zonder verplichtingen OMNIGO Directory Lid voor een periode van 6 maanden.

Hieraan zijn volgende voordelen gekoppeld:

 • GRATIS Basis Business Listing op de OMNIGO Directory met enkel basisgegevens (naam, adres, telefoonnummer, website), t.w.v. € 27,-.
 • GRATIS 3 maanden lang exclusiviteit. In deze periode bekijken we samen of een verdere samenwerking mogelijk is. Zo ben je zeker dat je voorrang krijgt op andere ondernemers in jouw niche en regio die interesse hebben in onze Partner Formule.

Wie komt in aanmerking?

De meeste ondernemingen die een aanvraag indienen, zullen wij een positief antwoord kunnen geven. We hebben namelijk slechts één basisvoorwaarde om een Tijdelijke Business Listing te verkrijgen.

Aangezien we exclusiviteit aanbieden, kunnen we een aanvraag enkel aanvaarden als er geen conflict is met een bestaande listing.

Pregeselecteerde bedrijven

Als deel van onze visie om de meest betrouwbare en complete directory te worden in België, Nederland en later ook internationaal, zullen wijzelf bedrijven preselecteren en hen een Tijdelijke Business Listing op onze directory aanbieden.

Elk ander bedrijf!

Elke KMO-ondernemer kan een aanvraag indienen om OMNIGO Directory Lid en later Pro Lid te worden. Het indienen van je aanvraag zal maximaal enkele minuten van je tijd innemen. We nemen binnen 24 uur contact met je op om je applicatie verder te bekijken en te onderzoeken hoe we jou het beste van dienst kunnen zijn.

De OMNIGO Directory lanceert pas in 2024. Je kan echter nu al starten met onze volledig unieke Partner Formule. Dan kan je als één van de eersten een Premium Listing krijgen op onze Directory.

pro business listing

Wat is het?

Met een Pro Lidmaatschap, ontgrendel je alle eerder vermelde voordelen van de OMNIGO Directory. Bij je Premium Business Listing horen onder andere het Management Dashboard, een badge dat aan bezoekers jouw onderscheiding toont, de mogelijkheid om klantenervaringen te ontvangen en nog veel meer.

Een Pro Listing kan op termijn een extra bron van kwalitatieve leads genereren voor je zaak en straalt extra vertrouwen uit.

Wie komt in aanmerking?

Pro Leden moeten aan een aantal extra voorwaarden voldoen voordat ze hun Pro Business Listing kunnen verkrijgen met alle voordelen.

Dit zijn de voorwaarden:

 • Geografische vereiste;
 • Goede reputatie vereiste (of aantonen van expertise en passie);
 • Subliem webdesign vereiste (bij voorkeur ontwikkeld door OMNIGO Web Agency, maar mag door een andere website bouwer zijn, als deze aan onze kwaliteit eisen voldoet. Dit beoordelen wij op een case-per-case basis).

Elke onderneming, in eender welke sector of niche, lokaal, nationaal of internationaal, kan OMNIGO Directory Pro Lid worden indien aan alle voorwaarden wordt voldaan.

Als je nog geen website met subliem webdesign hebt, bekijk dan hier onze webdesign diensten (en ontdek wat “subliem webdesign” überhaupt betekent).

Wil een partner die jou persoonlijk begeleidt op weg naar vrij ondernemen?

Waardepropositie

Autoriteit en consumenten vertrouwen

Vanuit onze visie en de manier waarop we werken, zal de OMNIGO Directory naar verloop van tijd gelijk staan met een hoog consumenten vertrouwen en zal jou directe autoriteit geven.

Consumenten zullen rechtstreeks naar de OMNIGO Directory gaan om een betrouwbare partner in eender welke niche te zoeken, in hun buurt.

Hoeveel nieuwe klanten (en vrijheid) zal dit je over de jaren heen opleveren, op een zeer voordelige manier?

Zichtbaarheid

Na verloop van tijd, zal de OMNIGO Directory er ook voor zorgen dat je zaak nóg zichtbaarder wordt online (bovenop al onze andere inspanningen als je van onze Partner Formule geniet).

Dit is een extra website waarop jouw onderneming te vinden is. Meer nog, het is de ideale plaats om gebruikers eenvoudig, betrouwbaar en veilig te verzoeken om gebruikerservaringen achter te laten.

Heel wat van onze klanten zijn soms bezorgd om het bieden van een reviewmogelijkheid op externe websites. Zij vrezen dat wanneer iemand een onterecht negatieve beoordeling zou achterlaten, dit hun reputatie zou schaden.

Ook al gebeurt dit niet veel, het is inderdaad niet altijd eenvoudig om dergelijke reviews te verwijderen en eventuele reputatieschade te voorkomen.

Met een Pro Business Listing op de OMNIGO Directory, hoef je je hierover nooit zorgen te maken. Jouw reputatie is onze prioriteit.

Tarieven

Een Tijdelijke Business Listing is gratis voor alle ondernemingen die aan de kwalificaties voldoen.

Voor bedrijven die NIET aan het OMNIGO 360 en/of OMNIGO Business Ecosysteem verbonden zijn (lees hier meer over ons) zal de Pro Business Listing beschikbaar zijn aan een betaalbaar jaarbedrag.

Voor OMNIGO Business klanten, OMNIGO Partners en OMNIGO Pro Studenten zal dit volledig GRATIS aangeboden worden als extra voordeel.

Er zijn nooit verborgen kosten. Transparantie behoort tot onze kernwaarden.

Veelgestelde Vragen (FAQ)

Zijn er ook nadelen?

Het verkrijgen van een Tijdelijke Business Listing is uitermate voordelig voor je onderneming en heeft geen enkel nadeel. In tegendeel, het kan de eerste stap zijn richting meer vrijheid met je onderneming en minder zorgen.

Hetzelfde geldt uiteraard voor een Pro Business Listing. Hierbij heb je nog meer voordelen, mede door de voorwaarden die er aan gekoppeld zijn.

Wie kan OMNIGO Directory Lid worden?

In se, komen alle bedrijven in aanmerking om (Pro) Lid te worden.

We hebben wel een aantal kwalificaties:

 • Geografische vereiste (i.v.m. exclusiviteit)
 • Expertise / Passie aantonen (voor Pro Leden)
 • Professioneel webdesign (voor Pro Leden)

Wij behouden ons steeds het recht voor om een aanvraag te weigeren, ook al werd aan de kwalificaties voldaan.

Zijn er Individuele Diensten?

We bieden OMNIGO Directory Pro Leden de mogelijkheid om blogberichten te schrijven met een link naar de website met jouw gegevens en telefoonnummer.

Dit is volledig GRATIS als je ervoor kiest om zelf het blogbericht te schrijven, of kan voor een betaalbaar tarief aan ons uitbesteed worden.

Blogberichten op de directory kunnen het aantal leads voor je bedrijf verhogen én geeft extra waarde aan de volledige OMNIGO Directory.

Waarom OMNIGO Web Agency kiezen?

We verstaan dat het kiezen van een partner voor je (nieuwe) website en misschien nog diepere samenwerking een zeer belangrijke keuze is die je weloverwogen neemt.

Misschien helpen ons portfolio, onze 5 sterren reviews en onze goede reputatie je op weg om in elk geval de eerste stap te zetten door ons te contacteren.

Weet dat wij veel meer zijn dan enkel een webdesign of online marketing bureau. Onze missie is om je alle kennis, begeleiding, tools, strategieën, implementatie,... aan te reiken die je nodig hebt om vrij te ondernemen. Dit uitgangspunt is volledig uniek; je zal dit nergens anders vinden.

Als dit resoneert met jou, plan dan een gratis en vrijblijvende Strategie Sessie in. Zo kan je zelf onze passie en expertise voelen en bekijken we samen of en hoe een samenwerking mogelijk is.